19-06-2010

Novero Victoria Launch Event in Duitsland
Vorige week was ik twee dagen te vinden bij het Victoria Launch Event van het exclusieve merk Novero in Duitsland. Na een relaxte vlucht (business class) naar Düsseldorf, kwam ik aan bij het luxe Maritim Hotel, direct gelegen aan het vliegveld. Inchecken in het hotel, een paar uurtjes acclimatiseren en daarna direct door naar het Red Dot Design Museum in Essen, waar VIP’s uit de mode-, kunst- en designwereld en vooruitstaande retailers uit de hele wereld decadent werden ontvangen met lekkere hapjes en drankjes.

Alvorens ik verder ga met de tour, leg ik u even uit waar Novero voor staat. Het is een vooruitstrevend merk met een passie voor het ontwerpen van wireless producten die technologie en fashion design combineren. Door de uitdagende combinatie van fantasie en high-design maakt Novero mobiele lifestyle producten voor trendgevoelige consumenten over de hele wereld. Ze geloven er sterk in dat technologie en menselijke interactie eenvoudig, stijlvol en naadloos op elkaar moeten kunnen aansluiten. Wat krijgen we dan? Hedendaagse Bluetooth headsets verwerkt in tijdloze juwelen. De Victoria collectie is het voorbeeld dat mode uitstekend te combineren is met functionaliteit; met de creatieve designs biedt deze collectie een blik in de toekomst. Victoria combineert de schoonheid van handgemaakte juwelen, het gemak van hands-free communicatie en de ambitie van novero om als eerste met communicatie accessoires op de markt te komen.


Enfin, we gaan verder. Om half 7 s' avonds begonnen we de tour door het Red Dot Design Museum (gelegen midden in de voormalige ovens van de oude kolenfabriek). Een bijzondere locatie dus voor zon exclusief evenement. Novero liet ons door middel van shows, zang en ander entertainment zien wat de visie achter het bedrijf is, hoe de Victoria collectie tot stand is gekomen en hoe zij de toekomst zien. Aan het einde van de tour viel het doek voor de ‘la premiere edition’. Een serie van vijf stukken in opdracht vervaardigd uit edelmetalen en zeldzame juwelen ter waarde van meer dan 120.000 dollar per stuk. In deze collectie vinden we o.a. de Victoria Lapis, Pearl, Stripes, Wave en Victor. De eerste vier zijn bezet met een Lapis Lazuli steen, parels en/of goud. Leuk voor het veeleisende vrouwtje. Maar wij mannen gaan natuurlijk voor de Victor. Deze heb ik overigens al eerder beschreven op mijn blog. Zie de link. De avond eindigde uiteraard met veel champagne, een diner en veel netwerken. De volgende dag stond geheel in het teken van de pers en was er een persconferentie en presentatie, aansluitend met canapés. Met een voldaan gevoel en een bijzondere ervaring rijker vloog ik die avond weer richting ons kikkerlandje.

Voor meer over Novero en zijn Victoria collectie, check de website.