08-06-2010

Sportieve klokjes

Rood, de kleur van sport? Hmzz, niet zo een-twee-drie. Hangt er vanaf toch? Juist! Als u dan wat verder leest ontdekt u vanzelf dat deze horlogemerken niet voor niets deze kleur als eyecatcher hebben gebruikt. Let's start!

1 Carlo Pignatelli - Tricolor Watch
Altijd leuk, een bekend modemerk die iets produceerd omtrent het WK en voor een bepaald voetbalteam. Uiteraard, liever had ik een oranje sjans willen zien. Maar zo mooi is oranje niet altijd om de pols. Geef toe, toch wel een zeer stijlvol en sexy horloge dit. En ja, gemaakt om Italië te vieren. Carlo Pignatelli zelf staat bekend om zijn Italiaans exclusieve trouwpakken. Mister wedding slaat dus een compleet andere weg in. Het kan allemaal. Dit horloge is waterbestendig, beschikt over een strakke stalen kast en heeft een canvas band. Alleen op verzoek verkrijgbaar. Prijs valt reuze mee: circa € 399,-. Meer informatie, zie de website.

2Louis Moinet - Twintech Chronograph Racing
Need i say more? Louis Moinet is zon horlogemerk die alleen door zijn naam al zinnenprikkelend is. Als het dan ook nog eens juweeltjes van dit soort horloges maakt...inderdaad, Luxury4Men waardig dus. Wist u overigens ook dat het merk als eerst een horloge op de markt bracht met een origineel stukje maan? De Magistralis is zijn naam. Maar goed, ik dwaal af. Waarom zo sportief? Omdat Louis Moinet hoofdsponsor is van Joel Feinberg's. Deze topper racet graag mee in de American Le Mans Series, populairste autosportkampioenschap in Noord-Amerika. Joel inspireerde Louis Moinet tot het maken van dit meesterwerkje. Blijkbaar houdt hij rood. Bestaat uit 150 onderdeeltjes, heeft een arabische wijzerplaat, een krokodillenleren band, stalen kast en is waterdicht tot 30 meter. De prijs? € 8.290,-. Check de website voor meer info.

3Edox - WRC Chronorally
Welke rallyrijder heeft er nooit gedroomd van een horloge dat hem in staat stelt om zijn prestaties te meten? Edox, de Zwitserse horlogemaker die in 2009 zijn 125-jarig bestaan vierde, heeft deze droom eindelijk laten uitkomen met een collectie die geheel gewijd is aan het World Rally Championship (WRC). Het nieuwe 36-kaliber, dat exclusief voor Edox is ontwikkeld, vormt een ware revolutie op het gebied van horlogetechniek en autosport. Dat geloof ik graag. Naast de standaardfuncties biedt het een aantal nieuwe mogelijkheden, zoals proeftijdmeting met optelling van de proeftijden, replay-functie, timerfunctie en chronograaf. Zwart rubberen band, waterdichtheid: 100 meter / 10 atm / 300 voet, gepolijste en geborstelde afwerking. Kost u: € 1.975,-. Info op de website.