07-09-2010

IFA 2010 | Berlin

Afgelopen vrijdag tot zondag was ook LUXURY4MEN te vinden in Berlijn, want daar werd de 50ste editie van de IFA gehouden, de bekendste beurs op het gebied van consumenten electronica. Mijn reis en accommodatie werd compleet verzorgd door LiveScribe, zodat ik het persevent rondom hun nieuwste smartpen bij kon wonen in Berlijn. Meer hierover kan je lezen op Stylecowboys.nl via deze link.

Het innovatieve merk was ook zo genereus om de toegangskaarten te betalen voor de IFA, dus kon ik ook aardig wat afspraken inplannen met wat vertegenwoordigers van diverse merken die mij de nieuwste innovaties lieten zien. Wat opviel was dat de aandacht bij consumentenelektronica vooral ging naar 3D-televisie, oled-beeldtechniek en de samensmelting tussen het web en de televisie. Merken als Samsung, LG, Sony en Panasonic (zie een paar afbeeldingen onder) hadden allemaal hun eigen enorme hal met de belangrijkste innovaties.


De favoriete hal van LUXURY4MEN? Toch wel die van Samsung. Zie hieronder een filmpje door mij gemaakt.Waar bij de consumentenelektronica duidelijk de focus lag op internetconnectiviteit en mobiliteit, was dat bij huishoudtoestellen en body care anders: daar lag de nadruk op gebruiksgemak, lifestyle, gezondheid en wellness. De nieuwe generatie toestellen gaat bovendien heel efficiënt om met water en energie. Zie ook de afbeelding onder, waarop het nieuwste Philips Nivea for Men scheerapparaat wordt geshowd.

 
Een hoogtepunt van de IFA was ook mijn bezoek aan Harman International (van de mooie merken: AKG, JBL, Harman Kardon, Infinity, Lexicon en Mark Levinson) die in een te hoge mast voor genodigden een exclusief feestje hadden. Beneden lieten ze mij de nieuwste producten zien, waaronder de nieuwe lijn headphones van AKG, de 'Quincy Jones Signatures Line' (zie de afbeelding onder). Inderdaad, een samenwerking van AKG met muzieklegende Quincy Jones, die overigens zelf ook op de IFA te vinden was. Meer info op de website.


Ook spotte ik wat nieuwe leuke noviteiten van JBL. Hieronder ziet u de Control 2.4GAW (links) en de Control Now AW (rechts). Beide zijn draadloze All-Weather luidsprekersystemen voor buiten. Meer informatie kunt u vinden op de website.