14-10-2010

Bivolino Arty brengt kunst naar het maatwerkoverhemd


De online kleermakers van Bivolino voegen met 'Arty' een fantastische nieuwe dimensie toe aan de toch al talrijke ontwerpmogelijkheden van bivolino.com: kunst! Dankzij een nauwe samenwerking met tien Nederlandse hedendaagse beeldend kunstenaars die lokaal, nationaal en internationaal hun sporen hebben verdiend, kunnen we nu zelf vanaf € 100 (!) een artistiek maatoverhemd ontwerpen. Een interessante toegevoegde waarde en primeur, die de kleurrijke en creatieve geest van Bivolino nog maar eens onderstreept.
Nederlandse topkunstenaars als Cees Andriessen, Gaby Bovelander, Emeke Buitelaar, Henk klinkhamer, Jasper Oostland, Peter Klashorst, Gerard Prent, Angenelle Thijssen, Mieke Vanmechelen en Jan Peter van Opheusden stellen hun werk beschikbaar voor dit nieuwe en originele Bivolino concept. Iedere kunstenaar heeft een eigen signature en zowel nationaal als internationaal een uitstekende reputatie opgebouwd. Van indiaanse invloeden en kleurrijke, natuurgeïnspireerde werken, tot magie en mystiek, minimalisme, bloemen en abstract figuratief werk. Bivolino’s nieuwste, digitale inktjet printtechnologie maakt het mogelijk de kunstwerken nu 'on-demand' op de maatshirts te drukken. Dit is de manier bij uitstek om de liefde voor kunst stijlvol uit te dragen.

We kunnen tijdens het ontwerpen van het Bivolino Arty overhemd kiezen voor een volledige bedrukking of voor de bedrukking van uitsluitend manchetten, binnenboord of  sluiting, afhankelijk van het gekozen kunstwerk. Ook met het oog op de naderende feestdagen, biedt deze primeur van Bivolino originele mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een contrasterend inzetstuk met kunstwerkprint te creëren voor bij het smetteloze smokinghemd.

Op de website van Bivolino ontwerpen we in slechts vier stappen en in 3D zelf een op maat gemaakt overhemd. Het gerenommeerde overhemdenatelier biedt een keur aan materialen, kleuren, designs, knopen en afwerkingdetails. Iedereen kan eenvoudig zijn eigen stijl creëren door shirts te voorzien van wederkerend materiaal- of detailgebruik en monogram. Er zijn zo'n 200 verschillende Italiaanse stoffen, tien boordtypen, vijf manchettypen, drie soorten sluitingen, zes knoopsoorten, drie zoomtypen, detaillering (contrast in hals en mouw, de afwerking van de knoopsgaten), een monogram (in tien lettertypen, veertien kleuren, op twaalf mogelijke plekken) en wel of geen borstzak. En Bivolino voegt daar dus nu ook nog hedendaagse kunst aan toe. De levertijd? Die bedraagt twee weken. En de prijs? Die is precies op maat. Ook nog leuk om te weten: in 2004 kreeg www.bivolino.com de Thuiswinkel Award voor Beste Starter en in 2006 de zilveren Becommerce Award.