05-10-2010

Maserati GranTurismo MC Stradale‏

Maserati
maakt met de Trofeo GranTurismo al weer enige tijd furore op de circuits. Gelukkig verschijnt er nu ook een straatvariant van die raceauto, de Maserati GranTurismo MC Stradale. Dit zal de snelste, lichtste en krachtigste auto ooit in de Maserati-modelreeks zijn wanneer dit model begin volgend jaar leverbaar zal worden. Geïnspireerd op de Trofeo GranTurismo MC en de succesvolle GT4 autosportversies heeft de Maserati GranTurismo MC Stradale meer vermogen, is hij lichter en stuurt hij messcherp. Luxury4Men is nu al fan!

Doordat de Maserati GranTurismo MC Stradale geen achterstoelen heeft is het de eerste tweezits Maserati sinds de MC12. De GranTurismo MC Stradale is ook voorzien van de nieuwe Brembo carbonkeramische remmen, speciaal ontwikkelde Pirelli-banden, een aparte ophanging en stevige, lichtgewicht koolstofvezel racestoelen.

Bestaande Maserati-klanten hebben aangedrongen op de GranTurismo MC Stradale die een straatlegale super sportauto wilden die er uitzag en aanvoelde als een GT4 en Trofeo raceauto. De GranTurismo MC Stradale vormt ook de meest recente verbintenis tussen het welbetreden pad tussen Maserati’s raceprogramma’s en de productieauto’s en weer terug. In de jaren negentig stond de Ghibli Open Cup raceauto aan de wieg van de Ghibli Cup en tien later ontstond de GranSport MC Victory op basis van de Trofeo GranSport. En hoogtepunt in Maserati’s recente racegeschiedenis is de MC12, winnaar in het FIA GT kampioenschap die is ontwikkeld op basis van de MC12 Stradale.

In deze configuratie zal de Maserati GranTurismo MC Stradale in februari 2011 in alle belangrijke markten leverbaar worden, met uitzondering van de USA, Canada en Korea. Meer info vinden we op de volgende website.

Indrukwekkende specsMotor: 4.7-liter V8
Vermogen: 450 pk
Topsnelheid: 300 km/u
Sprint 0-100 km/u: 4,6 sec.