23-10-2010

Paulo Coelho x IWCIWC Schaffhausen brengt een indrukwekkend en allesomvattend kunstwerk uit in de vorm van een boek. ‘IWC Schaffhausen. Engineering Time since 1868’ geeft ons een overzicht van de fascinerende geschiedenis van het Zwitserse horlogehuis. Bekend schrijver Paulo Coelho beschrijft daarbij het ontstaan van de zes productfamilies en de beroemde striptekenaar Enki Bilal omlijst deze korte verhalen met treffende illustraties.

De totstandkoming van dit 536 pagina’s tellende en meer dan vier kilo wegende boekwerk nam meer dan drie jaar in beslag. Het verhaalt over een wereld die al sinds 1868 bestaat, het jaar waarin het internationale horlogemerk in het Zwitserse Schaffhausen werd opgericht. Traditie, perfectie en een passie voor uitmuntende techniek; dit zijn de kwaliteiten die IWC zo uniek maken.

Het feit dat IWC topauteur Paulo Coelho heeft kunnen aantrekken om het stilistisch meer eisende gedeelte te schrijven en dat met zeven fantasierijke korte verhalen een ‘boek in een boek’ is ontstaan, tilt dit kunstwerk naar een hoog niveau. Met het oog van een dichter kijkt Paulo Coelho naar de begindagen van het bedrijf en naar de zes verschillende productseries. Zijn vertellingen worden aangevuld door een kunstenaar van een gelijke statuur. In moderne, levendige kleuren spiegelen de werken van de Parijse illustrator, striptekenaar en filmregisseur Enki Bilal de vaardigheden van verhalenverteller Coelho.

Het boek is er, hoe kan het ook anders met Paulo Coelho, in het Engels, Duits en Frans. De prijs? € 170,-. Verkrijgbaar via de website van IWC of in de boekwinkel.