04-10-2010

Visconti Divina Black

Visconti
= handgemaakte pennen uit Florence Italië. Het luxe merk brengt de ‘oversized’ Divina Black vulpen en rollerpen in een luxe giftbox op de markt. De box bevat naast de Divina Black het door Visconti ontwikkelde meetinstrument voor de ‘Gulden Snede’.
De Divina Black collectie bestaat uit een serie pennen gemaakt volgens het principe van de ‘Gulden Snede’, het goddelijke getal Phi: 1,618. Dit getal komt overeen met de ‘esthetische redenering’: de ideale afmetingen waarvan bewezen is dat ze als een lust voor het oog worden ervaren. Kunstenaars en wetenschappers maken er ook veelvuldig gebruik van. Het getal Phi kan cirkels in tien (decagram) en in vijf (pentagram) gelijke stukken verdelen.
Een aantal jaren geleden is Visconti gestart met het zoeken naar perfectie in vormgeving. Het concept om een cirkel vierkant te maken zonder de cirkel te verliezen is onder de noemer ‘squaring the circle’ uitgewerkt. De inspiratie kwam natuurlijk door Leonardo da Vinci’s tekening ‘Vetruvian Man’. Al deze schoonheidsidealen vormen de basis van de gehele Divina collectie. Opvallend zijn het pentagram en de verhouding tussen de dop en de houder (1 staat tot 1,618). Maar het meest herkenbare stijlelement in de Divina collectie is de spiraal (de Nautilus) rond de pen. De Divina Black is gemaakt van acrylhars in de kleur zwart; de vijf lijnen zijn van sterling zilver (Ag 925).

Prijs Divina Black Oversize Fountain Pen giftbox: € 950,-, prijs Divina Black Oversize Roller giftbox: € 760,-. Meer info kunt u vinden op de website van Visconti. Visconti pennen zijn ook verkrijgbaar via deze website.