23-10-2010

Wally Hermès Yachts - WHY


Een joint-venture tussen Wally Yachts (bekend van badmobile achtige schepen) en het Parijse mode huis Hermès resulteerde in de WHY. Een kruising tussen een superjacht, woonboot en drijvend eiland.

Op de bovenste verdieping vinden we een mastersuite van 200 vierkante meter met een 25 meter breed privéterras. Beneden zijn de gastenvertrekken en een 25 meter lang zwembad met een 36 meter breed strand en een promenade. De oppervlakte is ongeveer gelijk aan een half voetbalveld en dat met meerdere verdiepingen.

Wally Hermès Yachts denkt gelukkig ook aan het milieu. Het schip/eiland vaart maximaal 25 kilometer per uur. Het ontwerp bespaart 200 ton diesel per jaar in vergelijking met een standaard jacht van dezelfde grootte. Aan boord is dan ook een verwerkingssysteem voor zowel organisch als niet-organisch afval.

Artistiek directeur van Hermes Pierre-Alexis Dumas: "We willen een nieuwe weg inslaan, een andere, beschouwende, levensstijl aanbieden, die respect voor het milieu heeft; langzaam bewegend over het water en zo het plezier van zeilen en absoluut comfort combineren."

Indrukwekkende specs
Topsnelheid: 14 knopen
Kruissnelheid: 12 knopen
Lengte/ breedte: 58 m/ 38 m
Hutten: max. 12 gasten en 20 crew
Woonoppervlak: 3.400 m2
Gewicht: .2400 ton
Actieradius: Ongeveer 4x de Atlantische Oceaan over
Groene energie: 900 m2 zonnepanelen

Het jacht zal een slordige 116 miljoen euro gaan kosten. Meer informatie vinden we op de website van Wally Hermès Yachts.