27-11-2010

Aston Martin onthult de nieuwe Vantage GT4


































































Stijlvolle racebakken, we zijn er dol op! De huidige Vantage GT4 is er bijvoorbeeld zon eentje. Niet alleen lekker snel in de bocht, maar ook nog een voorzien van een appetijtelijk uiterlijk. Aston Martin heeft deze succesvolle GT4 racewagen voor 2011 herzien. De auto is nu qua uiterlijk meer in lijn gebracht met de straatversie van de V12 Vantage. De tweaks die Aston Martin heeft doorgevoerd aan de 2011-versie van de GT4 moeten voor een betere aerodynamica zorgen, en ook de downforce neemt toe. Onder meer de splitter & diffuser zijn vernieuwd. Ook in deze vorm heeft de GT4 een aluminium chassis. En Bosch is bereid gevonden om deze keer het ABS en de traction control te leveren.

De Vantage GT4 staat technisch echter veel dichter bij de V8. Onder de motorkap zit ook een V8-motor, in dit geval met een 4,7 liter inhoud. Voor 2011 zijn er wat wijzigingen doorgevoerd aan het motormanagement, waardoor er meer vermogen en meer koppel uitkomt. Hoeveel kan Aston Martin helaas nog niet bekend maken.

De nieuwe GT4-versie krijgt er ook een klapje vermogen bij dankzij een aangepaste ECU. Hoeveel vermogen en koppel precies wil Aston Martin (nog) niet zeggen, maar reken er op dat de topsnelheid boven de 300 km/u komt te liggen en een sprint naar 100 km/u niet langer dan 4,5 tellen hoeft te duren. Prijs nog niet bekend. Extra informatie nodig? Checkt u dan even de website.