07-11-2010

Lancering BlackBerry Torch 9800 smartphone


De nieuwe telg uit de BlackBerry familie was natuurlijk al geruime tijd in het geruchtencircuit te vinden, maar toen vooral onder de naam BlackBerry 9800. De Torch 9800 is eigenlijk de eerste echte sliderphone van BlackBerry. De officiële lancering van de Torch 9800 door RIM in Nederland vond plaats op donderdag 21 oktober in MediArena/Endemol Studios in Amsterdam. En ja, Luxury4Men was er natuurlijk bij.

Eenmaal aangekomen werden we direct binnengelaten in de VIP Room en kregen we met een select groepje hoofdredacteuren/ journalisten (waaronder van Playboy en Quest) een duidelijke uitleg van de Torch door Rob Orr, Vice President Product Management EMEA bij RIM. In een andere kamer verzamelden zich wat BN'ers om een Torch in ontvangst te nemen. Op de achtergrond hoorden we de Opposites al optreden en de feestende mensen joelen waardoor we erg zin kregen in een goed glas champagne.
Na de Opposites trad ook Alain Clark op... voetjes van de vloer! Lekkere hapjes uit de Westerse en de Oosterse Keuken maakten het event af. Best of Both Worlds dus. Een geslaagd feestje die we absoluut niet wilden missen.

Wat is en doet BlackBerry Torch 9800 precies?De meest opvallende feature, behalve het gloednieuwe BlackBerry 6 OS, van de Torch is het feit dat hij over zowel een touchscreen display als een slide-out qwerty toetsenbord (aan de onderzijde) beschikt. Het toestel heeft een 3.2 inch HVGA display (480x360), 5 megapixel camera, quad-band GSM met 3G (UMTS/HSPA) support, een microSD geheugenkaart gleuf (max. 32GB), WiFi, GPS, Bluetooth en natuurlijk ook de nodige Social Media applicaties. De sexy telefoon weegt 161 gram en in gesloten toestand is hij 111 x 62 x 14.6 mm groot (hxbxd). De 1300 mAh accu zou genoeg power moeten leveren voor 18 dagen stand-by of 5.5 uur spreektijd.

Zie onder ook een filmpje van YouTube over de Torch.De Torch 9800 is op dit moment verkrijgbaar met een Vodafone of KPN abonnement via Vodafone.nl, Kpn.nl of Gsmweb.nl.