29-12-2010

Glenmorangie Finealta

Glenmorangie Finealta is de nieuwste toevoeging aan de Private Collection van Glenmorangie, een serie gelimiteerde expressies gecreëerd door het award winnende Whisky Creation Team. De naam Finealta, uitgesproken als ‘Finalta,’ is Gaelisch voor ‘elegant’ en past als zodanig perfect bij de flamboyante maar verfijnde achtergrond en de smaak van de whisky. Glenmorangie Finealta is een recreatie van een whisky uit de glamoureuze Belle Epoque aan het begin van de 20e eeuw. Het recept uit 1903 is ontdekt in de archieven van de distilleerderij. Uit archiefstukken blijkt dat Glenmorangie Finealta in de jaren 1900 geserveerd werd in de American Bar van The Savoy, Londen’s meest prestigueuze hotel tijdens La Belle Epoque.

De stijl van de verpakking is geïnspireerd door de kunststroom van die tijd, Art Nouveau. Deze eerste moderne kunsstroming van de 20e eeuw is bekend om het verwerken van natuurlijke elementen zoals bloem- en plantmotieven in (reclame)tekeningen, architectuur en interieuren.

Whiskyliefhebbers kunnen zich verheugen in de kenmerkende Glenmorangie tonen van vanille en citrus en de unieke smaakelementen van Finealta, mandarijn, limoen en een vleugje kersenbrandewijn met een pittige onderstroom. De ‘final touch’ is verrassend genoeg een subtiele rokerigheid, want in het verre verleden droogde Glenmorangie de gemoute gerst in een turfgestookte oven. Gebotteld op 46% alcohol en non-chill filtered behoudt Finealta haar textuur en volle body en hiermee de volledige smaaksensatie. Verkrijgbaar vanaf 1 januari 2011. Meer informatie vinden we op de website.

Slainthe!