17-12-2010

The Macallan presenteert exclusieve whisky
Na het succes van de eerste editie van Masters of Photography heeft The Macallan (het Schotse whiskyhuis) afgelopen maandag de opvolger van deze exclusieve serie in restaurant ‘Lion Noir’ te Amsterdam gepresenteerd. De wereldberoemde Schotse fotograaf Albert Watson, bekend van filmposters als ‘Kill Bill’ en meer dan 240 covers voor Vogue en Rolling Stone, heeft voor The Macallan een speciaal fotodocument gemaakt voor de 20 jaar oude Sherry Oak, genaamd: ‘A Journey’. Hierin laat Watson de romantische reis van de speciale eikenhouten vaten zien die voert van de Spaanse bossen naar het Eastern Elchies House, het huis van The Macallan in Schotland.

De gelimiteerde collectie van 1.000 unieke The Macallan Sherry Oak 20 YO-flessen hebben ieder een speciaal label van Watson en gaan vergezeld van de serie van 10 portofolio afdrukken.

Proef notities - 20 jaar oude The Macallan Sherry Oak
* Neus: donker chocolade sinaasappel, kruidnagel, gember en gedroogd fruit, geaccentueerd door gepolijst eiken
* Smaak: een robuuste basis van bloedsinaasappels en exotische kruiden, met een overvloed van zongedroogde rozijnen, dadels en sultanas
* Afdronk: verleidelijk lang, eiken, pimentbes, gember met blijvende fruitigheid

De fles uit de serie ‘Masters of Photography’ is te koop bij de betere slijterij in Nederland voor € 775,-. Meer informatie vinden we op de website.