07-01-2011

Amour de Deutz: zes liter aan champagne


Champagne Deutz, het beroemde Champagnehuis in Aÿ, speelt wederom in op onze verlangens. Nadat de eerste Methusalem (equivalent van 8 standaard flessen, ofwel 6 liter) met Amour de Deutz cuvée 1999 het licht zag, is na vintage 2000 inmiddels ook de beurt aan het derde hoogstandje: Amour de Deutz cuvée 2002.

Deutz brengt sinds enige tijd de prachtige Amour de Deutz ‘Methusalem 6 liter fles gelimiteerde collectie’ uit. Elke fles wordt gepresenteerd in een adembenemende luxe geschenkdoos gecreëerd door een kunstenaar, een ontwerper of een ambachtsman. De productie is per vintage genummerd en gelimiteerd tot 365 flessen (schrikkeljaar 366 flessen). De inspiratie voor de naam ‘Amour de Deutz’ en het logo op de fles is afkomstig van het kleine cupido standbeeld op de binnenplaats van het champagnehuis. Het standbeeld is gemaakt door kunstenaar Louis Alexandre Bottée voor Marie Deutz, de dochter van de oprichter van Champagne Deutz. Een homage dus aan de geschiedenis van het huis.

De 2002 vintage is heel charmant. Zowel in de verschijning van de wijn, in de elegante aromatische expressie als in de smaken die aanvullend zijn zonder elkaar te overheersen. Als we naar de wijn kijken worden onze ogen letterlijk gevangen door de verschijning van een aantrekkelijke, helder sprankelende gouden aanblik met subtiele bronzen schitteringen. Aan de oppervlakte voegen de fijne bubbels zich elegant samen tot een aanhoudende, smakelijke mousse.

De champagne, alhoewel uitstekend als aperitief, is een gewillige begeleidster van een gevarieerd aantal pure, delicate gerechten: sushi, carpaccio van tonijn of Kobe rundvlees en niet te vergeten onovertrefbare kreeft en kaviaar welke de aantrekkelijkheid van deze toonaangevende Champagne nog vergroot.

Deze Amour de Deutz cuvée 2002 is verkrijgbaar voor € 4.950,- bij:

House of Caviar & Fine Food Boutique
Lange Voorhout 25-E te Den Haag
Telefoon: 070 - 362 87 60. Site

Voor meer informatie over het champagnehuis Deutz: check de site.