18-01-2011

Gucci F/W 2011-2012 collectie - New Dandy


Gisteren konden we genieten van de show van Gucci op de Milan Fashion Week F/W 2011. Kort daarna gingen we Gucci direct mailen, want we konden niet wachten op de prachtige looks van de catwalk. Hierboven een impressie van de show met vier van onze favoriete catwalk looks. De show zelf is terug te zien op Facebook via de volgende link.

Creative director Frida Giannini over de F/W 2011-2012 collectie: "Het jaar 2011 markeert onze 90ste verjaardag. Ik heb elementen gebruikt uit Gucci's DNA van de jaren '70 en me tevens gefocused op typische dandy, iconische mannen".

Het thema van de Gucci F/W 2011-2012 collectie is dan ook: New Dandy. De dandy Gucci man mixt graag traditie en ijdelheid met elkaar. En dat was te zien op de catwalk. We zagen een mix van veel zachte mohair truien, maatpakken, blazers met toon-op-toon stiksels en opvallende revers (een revers is een jas- of mantelomslag die met de spiegelnaad aan de kraag is genaaid).

Trendkleuren
De collectie bestaat uit een hypnotisch, intellectueel palet van luxe, warme tinten, met nuances van parel en aarde. Overheersende kleuren: aubergine, zilver, grijs, bruin en blauw.

Materialen
Zeer kostbaar. We noemen: kasjmier, fluweel, gabardine, flanel, exotische huiden voor jassen en meesterlijk bont voor de grootstedelijke uitstraling.

Accessoires
Kwa materiaalgebruik bij de kekke tassen is er gewerkt met veel gewassen varkens- en buffelleer, voor een zeer exclusieve uitstraling. Opvallende trend: het chique enveloptasje voor mannen, die makkelijk kan worden opgevouwen als een krant (zie de 3e look op de afbeelding boven).