22-01-2011

Lamborghini Gallardo LP570-4 Blancpain Edition


Wat hebben autosport en horlogemerken met elkaar te maken? Veel, want in de autosport draait alles om tijd. Logisch dus dat het mooie Zwitserse horlogemerk Blancpain hoofdsponsor is van de Lamborghini Super Trofeo racing serie. Hierbij strijden dertig Gallardo Super Trofeo racewagens tegen elkaar op maar liefst 18 internationale circuits. De Italiaanse bolides maken deel uit van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo cup, waarvan Blancpain dus de hoofdsponsor is. Ter ere van deze samenwerking heeft Lamborghini nu een straatlegale versie gemaakt met de naam Gallardo LP 570-4 Blancpain Edition.

Technisch steunt de Blancpain Edition volledig op de in maart geïntroduceerde Gallardo LP570-4 Superleggera. Het betekent dat de Italiaan met een leeggewicht van 1.340 kilogram momenteel de lichtste Lamborghini in productie is en dat het model haast sneller dan de tijd is - leuk als je naam een horlogemaker betreft. De 0 -> 100 sprint is slechts 3,4 seconden en de topsnelheid is boven de 320 km/h. Dit alles is te danken aan een 5.2 liter grote V10 krachtbron met 570 pk.

Het gehele interieur is afgewerkt in zwart Alcantara met gele accenten en zichtbare carbon-fiber. Het Blancpain logo is geplaatst aan de buitenkant en tevens op de stoelen en cockpit in het gele stiksel. En de prijs? Die zal rond de 200.000 euro gaan liggen. Meer info is te vinden op de website.