31-01-2011

NŌN by KIM FW 2011/2012
In lichte spanning wachten we op het moment dat we over de drempel kunnen stappen van Museum Willet-Holthuysen tijdens de Amsterdam International Fashion Week. We betreden het Huis van NŌN by KIM waarna er een wandeling volgt door gangen en verdiepingen. Achter iedere geopende deur schuilt een huiselijk theater, maar het is geen doorsnee huishouden… Mannen, gekleed in de recentste ontwerpen van NŌN lijken bevangen door ogenschijnlijke dagelijkse rituelen als projecties uit het onderbewustzijn. Vertrouwde geluiden van het ritselen van papier of een licht gekletter van een tafel die wordt gedekt versterken de huiselijke atmosfeer.

Het huis van NŌN by KIM is zowel een gevisualiseerd concept als realistische mannenmode. Hier zien we de volwassen en sterk ontwikkelde artistieke aard van ontwerper Kim Bakker terug, wiens handschrift in het hedendaagse mannenmode een opmerkelijke toevoeging is voor zowel de Nederlandse als Internationale mode industrie. Dit concept benadrukt, en vervaagd tegelijkertijd, de grenzen tussen de rationele en irrationele waarden van kleding en mode.

De tegenstellingen van droom en werkelijkheid vertaald zich in de organische vormgeving en geometrie van deze collectie. Het basis silhouet is rond, zelfs de taps toelopend broeken hebben een lichte O vorm. Door te spelen met hals en mouwinzet ontstaat er een nieuwe halslijn die voor mannen vrij ongebruikelijk is. In het materiaal gebruik, veelal breisels en jersey, worden wovens moeiteloos met tricot gecombineerd. Uni kleuren en mêlee ondersteunen de sterk grafische patronen van de gerecyclede wollen materialen. De katoenen jersey heeft als toevoeging zilver welk een anti bacteriële werking heeft, wat betekend: minder vaak wassen, dus minder belastend voor het milieu. De wollen broekstof is none iron en stain resistant. Meer informatie vindt u op de website.