24-02-2011

Babassu & Bergamot van Gentlemen’s Tonic‏

Gentlemen’s Tonic is voor mannen al jaren een begrip in Londen. Het unieke etablissement in het hartje van MayFair is de plek om even uit het drukke zakenleven te stappen, u helemaal te laten verzorgen, groomen en verwennen. Gentlemen’s Tonic combineert de authentieke sfeer van een traditionele ‘barbershop’ moeiteloos met modern ingerichte treatment rooms, private haircutting rooms en luxe grooming services. Alles exclusief voor ons mannen. De gezichtsverzorgings- en haarlijn van Gentlemen’s Tonic, Babassu & Bergamot, is in de UK al enkele jaren zeer succesvol. En nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Alle producten uit deze lijn zijn plantaardig, op natuurlijke basis samengesteld, ontwikkeld en geproduceerd in de UK. Er is meer dan 3 jaar research & development aan vooraf gegaan, voordat de producten met succes op de Engelse markt gelanceerd konden worden. De formules zijn innovatief en het design is super stijlvol. Naast het eigen etablissement in MayFair heeft Gentlemen’s Tonic nu tevens een corner in Selfridges Londen waar de Babassu & Bergamot producten verkocht worden. In alle producten is de olie uit de Babassu noot verwerkt. Deze olie werkt verkoelend en hydrateert de huid optimaal. De olie uit Bergamot staat bekend om het liftend en ontspannend effect op de huid. De heerlijke geur is een combinatie van verfrissende citroen uit Sicilië, energieke Bergamot, ontspannende lavendel, basilicum en Indonesische patchouli. Onderstaand een paar mooie producten uit de lijn.

Gentle Body Wash - 250ml - € 22. Werkt verfrissend, geeft u nieuwe energie en behoudt de natuurlijke vocht en voedingsbalans van de huid.


After Shave Cream, Dry to Sensitive - 125ml - € 36. Deze aftershave-crème is verrijkt met ingrediënten die hydrateren, verjongen en de pas geschoren huid voeden. Zeewier helpt om vocht vast te houden door zijn mineraal-rijke eigenschappen. Gotu Kola is een Indiaas kruid dat anti-inflammatoire eigenschappen heeft. Kokosboter helpt de huid zacht en soepel te maken. Verder verrijkt met aloë vera, shea butter en essentiële oliën specifiek voor mannen met een droge of gevoelige huid.

De scheerproducten van Gentlemen’s Tonic zoals luxe scheermessen (€ 140) en borstels (€ 140) zijn handgemaakt en van de hoogste kwaliteit. Zo zijn de borstels van echt dassenhaar en de handvaten van hoorn. Afgebeeld zien we de Mayfair Ebony Shaving Set. Prijs: € 180,-.

Meer informatie over de producten vindt u op de website.