03-02-2011

Amsterdam International Fashion Week - A/W 2011

Ook wij waren  te vinden op de Amsterdam International Fashion Week A/W 2011. Als high end blog ga je dan natuurlijk wel naar de mooiste shows en een exclusieve lancering. We hebben dan ook een aantal hoogtepunten voor jullie op een rijtje gezet. En mocht u inspiratieloos zijn voor uw valentijn... Voilà!

1. MY New York presents Tony Cohen Fall/ Winter 2011


Tony Cohen is de enige Nederlandse ontwerper die zijn collecties reeds 5 maal showde tijdens New York Fashion Week. Maybelline New York bracht hem naar zijn geboortestad Amsterdam om zijn Voorjaar / Winter ‘11 collectie te presenteren op de catwalk van de AIFW. Binnen een goud en koper glanzend, met zwart vervolmaakt beeld liet de ontwerper ons een stijlvolle mix tussen 60’s classics en een architectonische reis door het Guggenheim museum in Bilbao zien. Duidelijk vloeiende bewegingen werden op geraffineerde wijze vertaald naar een uiterst draagbaar, technisch beeld, waarin vrouwelijke elegantie hoogtij viert. Meer informatie is te vinden op de site van Tony Cohen.

2. Lancering Samsung Galaxy Ace met SuperTrash phone bagNa de show van Tony Cohen kon LUXURY4MEN gelijk door naar de exclusieve lancering van de Samsung Galaxy Ace met SuperTrash phone bag, waar het uiteraard stikte van de BN'ers en Olcay Gulsen zelf. Een goed georganiseerd eventje (we hadden ook niet anders verwacht van onze vrienden bij Samsung). Erg fijn was ook dat we naast de strakke telefoon ook kaarten kregen voor de aansluitende SuperTrash show en afterparty die avond met zon 2000 man. Chapeau Samsung!

Olcay zelf zag er smart & sexy uit en wilde ook nog wat kwijt: “smart & sexy zakenvrouwen kunnen niet zonder hun smartphone. Met de SuperTrash phone bag kunnen zij hun Galaxy Ace altijd op stijlvolle wijze bij zich dragen. Of zij nu een zakenlunch hebben of gaan borrelen.”

Beschrijving Galaxy Ace
Op het glasheldere touchscreen is sms’en en e-mailen erg eenvoudig. Via Swype voeren we anderhalf keer zo snel tekst in door simpelweg een lijn tussen de letters van een woord te trekken. Ook kunnen we via Google Voice Search razendsnel spraakgestuurd zoeken. We kunnen gewoon inspreken waar we naar op zoek zijn en het antwoord verschijnt direct op het touchscreen, variërend van een telefoonnummer, de dichtstbijzijnde bakker tot een overzicht van galeries in Parijs. Met Google Maps-navigatie leidt een stem ons naar de plek waar we willen zijn. De Samsung Galaxy Ace met exclusieve SuperTrash phone bag en SuperTrash magazine is vanaf deze maand verkrijgbaar voor € 349,-. En even voor de duidelijkheid: de phone is voor zowel hem als haar, als we de phone bag even buiten beschouwing laten. Meer info is te vinden op de website van Samsung.

3. Club BRILLANT presents L'Agence + worldwide launch of the first l'Agence sunglasses collection by Sama Eyewear
Zondagavond sloot de AIFW officieel af met de Club BRILLANT L'Agence x Sama Eyewear show. En natuurlijk zaten we frontrow!

De Amsterdam Fashion Week beleefde met deze special show een dubbele primeur. Het prachtige Amerikaans label L’Agence van Margaret Maldonado showde voor het eerst in haar geschiedenis in Amsterdam en lanceerde naast de Autumn/Winter 2011 collectie ook direct de allereerste zonnebrillenlijn van het merk. De brillen zijn ontworpen door Sheila Vance van Sama Eyewear dat inmiddels wereldwijd een geweldige reputatie opgebouwd heeft en keer op keer verrast met belangrijke innovaties. De wintercollectie van L’Agence is ontworpen voor de moderne jonge vrouw die er elke dag goed uit wil zien. De collectie laat zich nog het beste omschrijven als vrouwelijk, urban chic met een vleugje Los Angeles. Vooral de prachtige capes, de geweldige jassen, de stoere colberts en de elegante jurken stalen de show.De collectie van L'Agence is koop in grote warenhuizen als Harrod’s, Harvey Nichols en Barney’s maar ook bij exclusieve boetieks als het Parijse L’ Eclaireur en de Ron Herman winkels in Amerika. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de website van L'Agence.