02-02-2011

Kris Van Assche for Eastpak


Kris Van Assche... do we need to say more? Meneer studeerde af aan de Antwerpse Modeacademie en trok in 1998 naar Parijs, waarhij voor Dior en Yves Saint Laurant werkte tot in 2004. In 2005 startte hij zijn eigen kledinglijn op, met als uitvalsbasis alweer Parijs. Zijn eigen lijn staat voor elegante, comfortabele mannenkleding die de codes van pakken en sportswear door elkaar haalt, noties van traditie en rituelen oproept en opvalt door originele, maar discrete details. In 2007 werd hij aangesteld als ontwerper voor de Dior herencollectie in navolging van de zeer populaire Hedi Slimane.

Tijdens de afgelopen Paris Fashion Week AW2011-2012 presenteerde hij, uiteraard, weer een fantastische collectie. Bezoekers konden gelijk ook een glimp opvangen van een wel zeer unieke samenwerking met Eastpak. De EASTPAK KRISVANASSCHE collectie biedt het toppunt van luxe en raffinement verpakt in de drag-and-drop functionaliteit van de klassieke Eastpak tassen.

Kris Van Assche: "De tassen vormen een bewuste mix van sportief chique, klassieke elegantie en aan de andere kant van het spectrum een bijna militaire robuustheid. Het gebruik van leer en rauwe canvas versterkt de samenhang van de collectie."

De EASTPAK KRISVANASSCHE collectie is verkrijgbaar bij geselecteerde winkels vanaf augustus 2011. Elke creatie draagt een metalen zegel gegraveerd met de twee samenwerkende merknamen. De sterke tassen zijn te koop vanaf € 50,- tot € 250,-.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van Kris Van Assche.