21-02-2011

Maserati GranCabrio Sport
Deze nieuwe Maserati debuteert tijdens de komende Autosalon van Genéve. Na in 2009 tijdens de Frankfurt Autoshow de wereld verrast te hebben met de GranCabrio zal Maserati het platform van de Geneefse Autosalon gebruiken om haar ‘grand-touring’ convertible met de GranCabrio Sport op een nog hoger prestatie- en handlingniveau te brengen.

Met de GranCabrio Sport krijgt de GranCabrio-modelreeks naast de GranTurismo S en de Quattroporte Sport GT S ook de beschikking over de krachtiger en brandstofbesparende versie van Maserati’s aluminium 4.7-liter V8 motor, gekoppeld aan de automatische zesversnellingsbak van ZF. Deze motor levert in deze configuratie 331 kW (450 pk) en heeft een koppel van 510 Nm bij maximaal toerental. Maserati’s Friction Reduction Program zorgt ervoor dat de krachtbron van de GranCabrio Sport razendsnel reageert op de geringste acties van de bestuurder, waarbij een vermindering van 6% van het brandstofverbruik is gerealiseerd. De topsnelheid van de GranCabrio Sport is overigens 285 km/u!

Uiterlijk kenmerkt de GranCabrio Sport zich door een meer uitgesproken en dynamische uitstraling. Die begint met de onderscheidende voorkant met een zwarte grille en een drietand met rode accenten. De koplampen hebben nu een zwarte achtergrond met een witte buitenrand. De hoeksplitters vóór en de nieuw vormgegeven side skirts zijn uitgevoerd in de carrosseriekleur. De GranCabrio Sport wordt leverbaar met een voor Maserati nieuwe kleur: Rosso Trionfale, geïnspireerd op de rode Italiaanse nationale kleur die werd gebruikt voor de race-Maserati’s uit de jaren vijftig.

De geweldige GranCabrio Sport zal vanaf de zomer van 2011 leverbaar zijn in alle 62 markten waar Maserati is vertegenwoordigd. Meer informatie is te vinden op de website.