10-02-2011

Mercedes-Benz Grand Edition‏

De SL-Klasse is binnen het gamma van Mercedes-Benz een waar icoon. In deze tijdloze klassieker komt alle hightech en innovatiekracht van het merk samen. Dat geldt overigens niet alleen voor de modellen van vandaag. Alle voorgangers van de SL zijn om die reden inmiddels uitgegroeid tot gewilde klassiekers. Ook de huidige SL heeft in dat opzicht een groot potentieel. Als geen andere auto combineert hij sportiviteit met een hoge mate van luxe en comfort. Door het volautomatisch neerklappen van het stalen cabriodak (dat duurt evenals het sluiten slechts 16 seconden) is dat alles in de open lucht te beleven. Bij minder goede weersomstandigheden staat het elegante dak borg voor alle comfort van een coupé.

Welnu, de SL 300 (170 kW/231 pk), de SL 350 (232 kW/315 pk) en de SL 500 (285 kW/388 pk) zijn tijdelijk leverbaar in de extra luxueuze en comfortabele Grand Edition-uitvoering. De naam Grand Edition is niet toevallig gekozen. De modellen met deze aanduiding vallen namelijk op door een buitengewoon weldadige uitrusting. Zo zijn ze standaard uitgevoerd met stoel, deurbekleding en stuurwiel in hoogwaardig nappaleder. Daarbij is keuze uit de kleuren zwart, beige en flamenco rood. De Grand Edition modellen worden gestart door middel van een startknop. Deze is ondergebracht in de pookknop van de automatische 7G-TRONIC sporttransmissie. Speciaal voor de Grand Edition modellen zijn de luchtuitstroomopeningen uitgevoerd in zilverkleur. Ook schakelpaddels aan het stuur, KEYLESS-GO, een chromen windschot, stoelverwarming, velours vloermatten (met Grand Edition-logo) en aluminium sierdelen in het interieur horen in de Grand Edition uitvoering tot de (hoge) standaard.

Het exterieur van de Grand Edition modellen springt eveneens direct in het oog. Zo zijn 19-inch AMG lichtmetalen velgen standaard en dat geldt ook voor sierlijsten en deurgrepen in hoogglans. Met geventileerde en radiaal doorboorde remschijven achter, remklauwen vóór in zilver met Mercedes-Benz opschrift, chromen instaplijsten, dubbele uitlaat met middenschot, zwarte hoogglans-lamellen in de grille, zilverkleurige luchtinlaten met ‘kieuwen-optiek’ en Grand Edition-opschriften op de flanken.

Voor de Grand Edition uitvoering van de SL 500 brengt de Mercedes-Benz dealer een meerprijs van € 4.830 in rekening. Bij de SL 350 bedraagt de meerprijs ten opzichte van de standaarduitrusting voor het uitgebreide pakket extra’s € 6.624 en bij de SL 300 € 7.176. Daarmee zijn de Grand Edition modellen van de SL-Klasse extra comfortabel, luxueus en sportief. En de ervaring leert dat zich dat morgen (en overmorgen) vertaalt in extra verzamelaarswaarde.

De Grand Edition uitvoeringen van de SL-Klasse zijn met onmiddellijke ingang te bestellen bij de Mercedes-Benz dealer. Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website.