21-02-2011

Montblanc - Patron of Art Gaius Cilnius Maecenas‏

Ieder jaar wordt de Montblanc de la Culture Arts Patronage Award uitgereikt aan begunstigers die invloed hebben gehad op het culturele leven in hun land en vaak zelfs daarbuiten. Om het 20-jarig jubileum te vieren, eert Montblanc nu op passende wijze de man die gezien wordt als de oorspronkelijke kunstmecenas. Met de lancering van de bijzonder verfijnde en elegante 'Maecenas', honoreert Montblanc Gaius Cilnius Maecenas, de Romein die universeel beschouwd wordt als de grondlegger van het kunstpatronaat.

Patron of Art Gaius Cilnius Maecenas - Limited Edition 4810

Gelimiteerd tot slechts 4810 exemplaren, wat refereert naar de hoogte van de Mont Blanc in meters, is deze Patron of Art een passend eerbetoon aan Maecenas, rijkelijk gedecoreerd met symbolen uit zijn leven en ontworpen met oog op de typisch Romeinse stijl. Het ontwerp is, zoals te zien, geïnspireerd op de zuilen van de Romeinse tempels; de huls een creatie uit gemarmerde lak, de grootse architectuur van het oude Rome weergevend. Het eerste vers van de ode aan Maecenas, gecomponeerd door Horatius, verschijnt op de dop, vervaardigd, net als de fittings, uit 925 sterling zilver.

Een zeer fijn gegraveerde lauwerkrans slingert over de bovenste ring. De volledige naam ‘Gaius Cilnius Maecenas’ siert de dop. De onderkant van de huls wordt gesierd door een ingelegde reproductie van een antieke Romeinse munt, waarop het evenbeeld van Maecenas is afgebeeld en de clip heeft de vorm van een antiek Romeins zwaard, als symbool voor de militaire prestaties aan Augustus zijde.

De lauwerkrans en de Romeinse cijfers ‘MMXI’ verfraaien de gerhodineerde 18 K gouden penpunt en illustreren dat dit prachtige schrijfinstrument is vervaardigd ter herinnering aan de spirituele vader van het patronaat en is uitgegeven in het jaar 2011.

Patron of Art Edition Gaius Cilnius Maecenas - Limited Edition 888

Traditiegetrouw is er ook een nog exclusievere Patron of Art Editie namelijk die gelimiteerd is tot slechts 888 exemplaren. Deze massief gouden vulpen heeft een opengewerkte dop met de eerste letters van Horatius’ ode aan zijn beschermheer. De huls is van origineel marmer gepolijst als een Romeinse zuil.

Omdat ieder detail de geest en identiteit van de geëerde persoon weergeeft, is een replica van een Romeinse munt terug te vinden onderop de huls. De clip neemt opnieuw de vorm aan van een antiek Romeins zwaard en een nadere kijk op de penpunt laat een speciale gravure zien, welke uniek is voor dit schrijfinstrument - Montblanc en het jaar 2011 in Romeinse cijfers gegraveerd, omringd door een lauwerkrans, een onvergetelijk symbool voor verhevenheid en respect.

Hebben? De pennen zullen verkrijgbaar zijn in geselecteerde Montblanc boutiques vanaf april 2011. Patron of Art 888 kost € 7.500,-, Patron of Art 4810: € 2.000,-. Meer informatie is te vinden op de website.