10-02-2011

NGP: Nieuwste speeltje van Sony
De NGP is het nieuwe portable entertainment systeem van Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI). Ook wel de ultieme ervaring voor onderweg.

De NGP is een combinatie van een PSP spelcomputer en een touchpad. Via Wi-Fi en 3G kunnen we met elkaar in contact komen en delen, waar we ook zijn. Voor de NGP worden daarom ook diverse applicaties ontwikkeld die dit mogelijk maken. Het portable entertainment systeem ziet er zo op het eerste gezicht uit als een grote versie van de PSP, maar is afgeladen met meer nieuwe technische snufjes. Zo bevat het een vijf inch groot aanraakscherm met een resolutie van 960 bij 544 pixels. Dat is vier keer meer dan het scherm van de originele PSP. Aan de achterkant bevindt zich een touchpad die ook in games te gebruiken is. Aan de weerzijden van het scherm vinden we twee analoge joysticks, aan de linkerkant een vierpuntsdruktoets en aan de rechterkant de bekende PlayStation-knoppen. Zowel aan de voor- als achterkant bevindt zich een camera. Intern zijn bewegingssensoren ingebouwd waardoor bewegingen van de spelcomputer in games geregistreerd kunnen worden. Tenslotte zorgt een GPS-ontvanger ervoor dat de locatie van de gebruiker in de gaten gehouden wordt.

De NGP komt dit jaar nog op de markt, maar de prijs is nog niet bekend. Meer informatie is te vinden op de website van PlayStation.