09-02-2011

Range Rover Autobiography Ultimate Edition

Dit is de Range Rover Autobiography Ultimate Edition. Het vlaggenschip onderscheidt zich door een zeer luxueus, in zorgvuldig handwerk gecreëerd interieur, waarin uitgebreid gebruik is gemaakt van speciaal geselecteerd, uiterst soepel en zacht aanvoelend leder. Daarmee is het Range Rover interieur (dat reeds bekend staat als een van de fraaiste en meest verfijnde in de autowereld) nog hoogwaardiger geworden.Het interieur is namelijk uitgevoerd met ‘high-end’ semi-aniline leder voor de stoelbekleding en Oxford leder voor portierpanelen, bovenzijde dashboard en stuurwiel. Voor de allereerste keer wordt Kalahari hout gebruikt voor de afwerking van dashboard en portieren. Het interieur is beschikbaar in unieke kleurencombinaties in Ivory / Dark Cherry of Arabica / Ivory. Voor het exterieur zijn twee unieke lakkleuren beschikbaar, Roussillon Red of Otago Stone. De portiergrepen in carrosseriekleur en de grille en roosters in de voorspatborden in de metaalkleur Dark Atlas vormen geraffineerde details.

De Autobiography Ultimate Edition is de perfecte uitvoering voor personen die zich door een chauffeur willen laten rijden, maar niet de lage instap van een conventionele topklasse sedan willen. De middelste zitplaats is vervangen door een luxueuze middenconsole, inclusief een grote, van massief aluminium gemaakte laptoptafel, een koeler voor drankjes en twee Apple iPads (de eerste auto ter wereld waarin deze tot de standaarduitrusting behoren!).

De geraffineerde 4,4-liter TDV8 dieselmotor biedt met 230 kW/313 pk en 700 Nm een superieur prestatieniveau, bij een nog lager brandstofverbruik en 14% minder CO2-emissies dan zijn voorganger. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 9,4 l/100 km, waarmee deze uitvoering de zuinigste Range Rover tot nu toe is! Hij accelereert in 7,8 seconden van 0 naar 100 km/h en voor de inhaalsprint van 80 naar 120 km/h is slechts 5,1 seconden nodig. De tweede krachtbron voor de Range Rover Autobiography Ultimate Edition is de 5.0 V8 Supercharged benzinemotor met een vermogen van 375 kW/510 pk en een koppel van 625 Nm. Hiermee accelereert de Range Rover in slechts 6,2 seconden van 0-100 km/h.

De Range Rover Autobiography Ultimate Edition wordt gebouwd in een wereldwijde oplage van 500 stuks, waarvan slechts 10 (!) voor Nederland. Bovendien wordt elke auto speciaal op wens van de klant gebouwd. De Range Rover Autobiography Ultimate Edition is leverbaar vanaf najaar 2011. Beleeft overigens op 3 maart zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève 2011. Meer info nodig? Check de website.