12-02-2011

Tommy Hilfiger Fall Winter 2011 - Indie Prep

De New York Fashion Week, ofwel de Mercedes-Benz Fashion Week, is in volle gang. Een van de shows die gisteren hoge ogen scoorde was die van Tommy Hilfiger Men's Wear.
De collectie van Tommy Hilfiger voor de herfst/winter 2011 is doordrenkt met onverwachte styling en intrigerende details gericht op de preppy college-stijl in combinatie met houdingen uit de indie muziek. De looks lijken zo te komen uit hippe kostscholen of Brooklyn clubs. Bij de bovenkleding vinden we vooral (bordeaux) moleskin blazers, pendleton gestreepte overhemden, toggle jassen en gebonden sjaals. De broeken zijn vooral slim-fit en slouchy, aangevuld met dikke breisels.

Wat duidelijk opvalt is dat het airforce blauw zich ontpopt heeft als het nieuwe marine blauw en bordeaux als het nieuwe rood. Militaire details zoals regiments strepen, revers spelden en armbanden spelen met krijtstrepen, gekleurde sweaters, flanel pakken, en oversized wafel steek vesten. De toevoeging van de penny loafers, bootschoenen en stof banden maken de outfit compleet. Het resultaat? Een authentiek ensemble dat naar voren komt als het nieuwe indie uniform.