16-03-2011

Aesir +YvesBéhar phone
Deze telefoon ziet er veelbelovend uit. Er hangt dan ook een prijskaartje aan van maar liefst € 42.000,-. Net zo hoog dus als een gemiddelde luxe auto.

Wat we krijgen? Een puur designtoestel met een buitenkant van 18 karaat goud, een 2-inch groot scherm en de mogelijkheid om tot 200 afspraken te bewaren. En dat u het even weet: het apparaat moet niets hebben van bepaalde softwarefuncties. Er zit dan ook geen internetverbinding op. Volgens Yves Béhar, de designer van de +YvesBéhar phone, is het gebrek aan internetfuncties bewust gedaan. "Ik wilde me enkel focussen op het idee van geluid en simpliciteit."

Yves Béhar en het designbureau Aesir uit Kopenhagen proberen dan ook punten te scoren met de andere unieke kenmerken, zoals de ringtones en geluiden die zijn gemaakt door de Deens-Vietnamese bassist Chris Minh Doky. Daarnaast is het lettertype ontworpen door designbedrijf Tom Hingston Studio.

Mocht u de gouden versie iets teveel van het goede vinden, er is ook nog een variant van roestvrij staal. Kosten? € 7.250,-. Meer informatie is te vinden op de website.