14-03-2011

Audemars Piguet en Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger mag dan geen gouverneur van Californië meer zijn, het partnerschap met Audemars Piguet loopt in 2011 gewoon door. De Royal Oak Offshore Arnold Schwarzenegger The Legacy Chronograph is het laatste horloge is dat Audemars Piguet en Arnold Schwarzenegger samen ontwikkelen. Daarmee is het ook gelijk een van Audemars Piguet's meest gewilde collector items.

De samenwerking tussen het horlogemerk en de voormalig gouverneur gaat terug tot 1999. Sinds die tijd zijn er niet alleen prachtige Royal Oaks verschenen maar is er ook tien miljoen dollar opgehaald voor het After-School All-Starts project van Schwarzenegger. Dit project organiseert activiteiten voor kinderen na schooltijd om ze meer zelfvertrouwen te geven en ze daarbij meteen van de straat te houden. Good job Arnie!

De oplage van het horloge is 1500 exemplaren en heeft als eerste Royal Oak in de collectie een geheel keramische kast van 48 millimeter. Zowel het midden van de kast als de achthoekige bezel zijn van geborsteld keramiek, dat prima afsteekt bij de titanium schroeven op de bezel. De kast is geïnspireerd op een eerder Schwarzenegger model, de Arnold Schwarzenegger All-Stars chronograaf. Het extra contrast wordt verzorgd door de roségouden details op de wijzerplaat, de kroon en de chronograafdrukkers. De antraciet kleurige band is gemaakt van een polyamide-vezel, maar kan ook vervangen worden door een zwart leren band. Ook leuk: in het kastdeksel is de naam van deze dertiende en laatste Arnold Schwarzenegger voor Audemars Piguet gegraveerd. En de prijs? € 34.465,-. Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website.