03-03-2011

Cadillac Urban Luxury Concept


Een stadsauto van Cadillac. Klinkt als een limousine van Smart. Toch is de Cadillac Urban Luxury Concept een voorbode van een chique stadsauto van het premiummerk van GM.

De Urban Luxury Concept is dus precies wat de naam zegt; een voorbeeld van hoe een luxe Cadillac-stadsauto eruit zou kunnen zien. Het ding is slechts 3,83 meter lang en biedt plaats aan vier mensen, die door hippe vleugeldeuren naar binnen kunnen kruipen. Het hele interieur zit vol met touchscreens in plaats van normale knoppen, wat altijd fijn is als u uw handschoenen aan hebt. Onder de motorkap - heel on-Cadillac - vinden we een hybride 1,0-liter turbo-driecilinder met start/stop, gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling. Een vermogen geeft Cadillac niet op, wel een verbruik: 4,2 liter per 100 kilometer in stadsverkeer, 3,6 liter per 100 kilometer op de snelweg.

Het bekende Art & Science-design zorgt voor een futuristische look. Hout, geborsteld aluminium en keramiek zorgen voor een duur sfeertje aan boord. Meer info vindt u op de site van Cadillac.