29-03-2011

Golden Olive Oil

Deze limited edition extra vergine olijfolie van het Kroatische eiland Hvar is voorzien van 24-karaats goudvlokken. Eetbare vlokken, dat wel gelukkig. De Golden Olive Oil bevat 0,2 liter extra vergine olijfolie met geharmoniseerde smaak en aroma. Het heeft een delicaat evenwichtige, licht bittere smaak en een peperige afdronk met hints van amandel, tomaat en gedroogde vruchten.

De prachtige glazen fles wordt geleverd in een luxueuze zwart gelakte houten doos die wordt beschermd door een klein slot en omhuld is door een fluwelen zakje. Bij de aankoop van het product ontvangt u tevens een eigendomscertificaat die u toegang geeft tot speciale privileges, zoals het nabestellen van een navulling zonder de doos en een bezoekje aan de olijfgaard op het eiland Hvar.

Alle items zijn handgemaakt door een klein aantal Kroatische ambachtslieden. Van sommigen van hen gaan de traditionele familietradities zelfs terug tot 1861. Meer dan 120 uur is nodig om een enkel afgewerkt product samen te stellen. Het prijskaartje ligt op 830 dollar per fles. Zon 590 euro dus. Gelimiteerde oplage: 444 stuks. Haastige spoed is in dit geval dus wel goed.