14-03-2011

Launch Swatch collection by Jeremy Scott









































Soms kan onze outfit best een oppepper gebruiken en zoiets hoeft niet altijd duur te zijn. We focussen ons zo nu en dan ook op betaalbare luxe.

Welnu, vorige week onthulde Swatch namelijk een creatieve collectie met de Art, Fashion & Sport Collection in Colette, de prachtige concept store in de rue Saint-Honoré, Parijs. En wij waren erbij!

We verbleven in het mooie hotel Sofitel Paris Arc de Triomphe. Vanaf daar werden we gereden naar het persevent in Colette, waar Swatch de Art, Fashion & Sport Collection showde. Wat kregen we te zien? Drie spectaculaire modellen ontworpen door de Amerikaanse ontwerper Jeremy Scott, twee modellen door de Duitse kunstenaar Markus Linnenbrink en twee modellen door de succesvolle Noorse snowboarder Terje Haakonson.

De meeste aandacht ging naar Jeremy Scott, die dan ook een indrukwekkende presentatie hield. Na even gebabbeld te hebben met mister Scot en veel bekende modemensen uit Parijs en andere landen te hebben gespot, werden we vervolgens gereden naar het zeer luxe restaurant L'Arc Paris. Hier konden we genieten van een uitmuntend diner met een geweldig uitzicht op de Arc de Triomphe. De volgende dag stond er even niks op onze agenda en dus gingen we Parijs in om te shoppen.

De Swatch x Jeremy Scott collectie
Jeremy Scott is een bekend Amerikaanse ontwerper die zijn expertise op het gebied van de geschiedenis van de mode combineert met een ironisch vleugje popcultuur in haar meest excentrieke vorm. Danzij zijn talent om de fijngevoeligheid van de avant-garde en de pop esthetiek te combineren, zowel voor de haute couture als voor de streetwear, spreken zijn creaties een groot publiek aan.

De grappige ontwerpen van Jeremy Scott zitten verpakt in een aparte set. De unieke set is beschikbaar in een beperkte en genummerde editie van 777 stuks, die in een speciale verpakking worden aangeboden. De drie modellen worden daarnaast ook apart verkocht. Hieronder de specs voor u op een rijtje per model. Heeft u informatie nodig over de Jeremy Scott, Markus Linnenbrink en Terje Haakonsen collectie? Check dan even de site.

Winged Swatch.
Model: New Gent. Wijzerplaat: wit. Horlogekast: ondoorzichtig wit plastic. Horlogebandje: ondoorzichtige wit silicone. Bijzonder kenmerk: een gevleugelde horlogekastbeschermer. Prijs: € 50,-

Lighting Flash. Model: New Gent. Wijzerplaat: geel. Horlogekast: ondoorzichtig zwart plastic. Horlogebandje: ondoorzichtig geel silicone. Bijzonder kenmerk: een band en passant in de vorm van een bliksemschicht. Prijs: € 50,-

Swatch Opulence. Model: New Gent. Wijzerplaat: zwart. Horlogekast: ondoorzichtig zwart plastic. Horlogebandje: ondoorzichtig zwart plastic. Bijzonder kenmerk: een horlogekastbeschermer in de vorm van een fotolijst. Prijs: € 50,-