28-03-2011

Ulysse Nardin loves Alexander the Great


De legendevorming rond Alexander de Grote is aanzienlijk. Zo zou hij afgestamt zijn van Zeus. Tevens zou het Orakel van Delphi hem onoverwinnelijk genoemd hebben. In Europa en delen van het westen van Azië wordt hij veelal als held en geniaal veldheer gezien, maar in Iran geldt hij als vernietiger van hun eerste grote rijk en verwoester van Persepolis. Uit vele culturen, van de Britse tot verschillende culturen in Zuidoost-Azië, zijn legenden over hem bewaard gebleven, waarin hij dan soms wordt afgebeeld als lokale vorst.

Ulysse Nardin is ook verzot op Alexander de Grote. Dit merk werd opgericht in 1846. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 4.300 medailles gewonnen. Het exclusieve merk weerstaat echter de verleiding om op de lauweren te gaan rusten en blijft daarom op het scherpst van de snede van technische innovatie. Ze komen continu met veelbelovende horloges, ofwel: wereldveroveraars. De Ulysse Nardin Alexander the Great Westminster Carillon Tourbillon Jaquemarts Minute Repeater is er zon eentje. Een hele mond vol, dat wel, maar na aankoop ervan mag u best blij zijn.

De watch is ingelegd met 36 juwelen, de band is gemaakt van krokodillenleer en hij is tot 30 meter diep waterdicht. Erg leuk zijn de Jaquemarts (mechanische poppetjes) op de wijzerplaat. Die tonen Alexander de Grote gekleed in wapenrusting en in gevecht. In een beweging is hij bijvoorbeeld te paard gewapend met een speer, in een ander staat hij uitdagend met een pijl en boog. De bewegingen van de jaquemarts worden gesynchroniseerd met het geluid van gongs en de kwartalen en uren.

De Ulysse Nardin Alexander the Great Westminster Carillon Tourbillon Jaquemarts Minute Repeater is te verkrijgen in een witgouden en rosé gouden versie. Wereldwijde gelimiteerde oplage van elke uitvoering: 50 stuks. Mocht u er eentje willen bemachtigen, moet u er dus wel snel bij zijn!