12-04-2011

21 BlackJack - Christophe Claret

De 21 BlackJack is een mechanisch blackjack horloge ontwikkeld door Christophe Claret. Geloof het of niet, het is naast een horloge een volledig functionerende mini casino waarmee we kunnen dobbelen, kaarten en roulette kunnen spelen, met meerdere spelers tegelijk!

Om te beginnen is er Dice, het oudste kansspel dat er bestaat. Dit spel beschikt over een stel miniatuur dobbelstenen (1,5 mm aan elke kant), die in een kooi liggen op de 4 uur positie aan de zijkant van de kast en zichtbaar zijn door een saffieren kristal.

Roulette is het tweede spel van de indrukwekkende watch. Op de achterkant van het horloge vinden we namelijk een roulette wiel. Die vormt gelijk dan ook een deel van het Christophe Claret BLJ08 kaliber. Eenmaal in gang gezet door een of twee golvende bewegingen, draait het wiel voor een paar ogenblikken alvorens te stoppen.

Als laatste hebben we nog het Blackjack spel, waar Christophe Claret zich meest op focusde. Die bestaat uit het uitdelen van gelijke kaarten of kaarten die zo dicht mogelijk tot 21 punten komen. Op het onderste gedeelte van de wijzerplaat, tussen 3 en 9 uur, worden de vier kaarten van de speler weergegeven in het scherm. Twee daarvan zijn zichtbaar, de andere twee verborgen door rolluikjes. Op het bovenste gedeelte van de wijzerplaat zijn er drie extra vensters te vinden voor de kaarten van de dealer, een ervan is zichtbaar, de andere twee hier ook verborgen door rolluikjes. Elke keer dat een sluiter opent, zowel voor de speler of de dealer, is er een gong, waarvan het mechanisme zichtbaar is door het zijraampje op de 2 uur stand. Het  spel biedt een totaal van 884.736 spel combinaties aan. De basisregels zijn weergegeven in de wijzerplaat van het horloge.Het horloge wordt aangedreven door een self-winding Zwitsers automatisch uurwerk met 72 uur aan gangreserve. Het horloge meet 45 mm en wordt geleverd in een verscheidenheid van uitvoeringen zoals wit goud, roze goud, of titanium met grade 5 zwart PVD titanium. Elke reeks zal bestaan ​​uit 21 stuks en zal worden geprijsd vanaf 178.000 tot 210.000 Zwitserse franken (ongeveer 136.000 euro - 160.000 euro), afhankelijk natuurlijk van het gekozen model en het materiaal.