23-04-2011

The Continental Supersports Convertible ISR
De Bentley Continental Supersports ISR (Ice Speed Record) is de krachtigste Bentley ooit. De auto is een hommage aan het wereldsnelheidsrecord op ijs dat viervoudig rallykampioen Juha Kankkunen in februari 2011 behaalde. De Fin reed op een bevroren Baltische Zee 330,695 km/h in een Continental Supersports Convertible. Daarmee verbeterde hij zijn eigen record uit 2007. Toen reed de coureur 321,6 km/h op ijs in de eerste generatie Continental GT.

De extra power van de ISR-editie is verkregen dankzij een ander inlaat- en uitlaattraject en een aangepaste tussenkoeler. Het uitlaatsysteem levert nu minder tegendruk en produceert een diepe grom tijdens fors accelereren.

De drielaags softtop is Dark Grey Metallic. Het metallic-effect is bereikt door in een bovenste laag een grijze, halfdoorzichtige kunststofvezel te verwerken. Ook de donkergekleurde 20-inch 10-spaaks Supersports-wielen dragen bij aan de dynamische looks van deze limited edition.

Een uniek ISR-kenmerk in het interieur is het rode koolstofvezel op dashboard en tunnelconsole. De stoelen en portieren zijn afgewerkt met Pillar Box rode biezen. Verder is Pillar Box rood stiksel te vinden op de stoelen, portierpanelen, het stuurwiel en de schakelhendels achter het stuur. Ook het Breitling-klokje heeft een rood accent gekregen.

De Supersports 'Ice Speed Record' is leverbaar in Beluga, Quartzite en Arctica White. Bentley Motors bouwt slechts 100 exemplaren van deze uitvoering, dus wees er dus snel bij!Indrukwekkende specs
Motor: 6.0 L. W12
Vermogen: 640 pk (471 kW)
Sprint 0-100 km/u: 4,0 sec
Topsnelheid: 325 km/u