06-04-2011

Hands-on met de Ulysse Nardin Chairman phone
Fan van Android, bling-bling en geld over? Misschien is de Chairman phone dan iets voor u. De Zwitserse uurwerkmaker Ulysse Nardin heeft samen met SCI Innovations de Ulysse Nardin Chairman ontwikkeld, de eerste luxe Android-telefoon ter wereld.

Aardig detail van UN’s telefoon is de rotor van een automatisch uurwerk waarmee in dit geval stroom opgewekt wordt. Een systeem wat we bijvoorbeeld van Seiko onder de naam ‘Kinetic’ kennen. Dit multipolar micro-generator systeem is overigens een Nederlandse uitvinding uit de 80-er jaren, wat in 1988 voor het eerst in een horloge toegepast werd door Jean d’Eve in het model de Samara.

Het mooie toestel is momenteel in vijf kleuren verkrijgbaar en voorzien van een Ulysse Nardin kinetic systeem dat extra energie opwekt om zo de aanwezige accu te ondersteunen. Aan boord zijn verder een 3,2 inch capacitief touchscreen, 8 megapixel camera en 32GB geheugen te vinden. Via een vingerafdrukscanner kunnen we het toestel tegen oneigenlijk gebruik beschermen. Met een verkoopprijs die begint bij $12.800 en kan oplopen tot $49.500, afhankelijk van de gekozen opties, kunnen we er zeker van zijn dat het nieuwe speeltje behoorlijk exclusief zal blijven.