18-04-2011

Lamborghini Aventador LP 700-4
Er is lang naar uitgekeken en aan het eind van de zomer is het dan zo ver: dan is er een kans om de nieuwe Lamborghini Aventador op de openbare weg te spotten en zelf te bemachtigen. De Aventador LP 700-4 vervangt de mythische Murcielago en veroorzaakt een ware tsunami in de categorie van de supercars. Op papier staat niets hem in de weg en is hij absoluut duivels. Aan de naam hangt het verhaal van een dappere vechtstier vast, die in 1993 streed in de arena's in Zaragoza.

Het hart van elke Lamborghini is uiteraard de motor. Het gaat hier om een gloednieuwe V12, een traditionele configuratie voor het merk. Met 700 pk en 690 Nm boort hij de concurrentie de grond in. De sprint van 0 tot 100 km/u duurt slechts 2,9 seconden (!) en de topsnelheid bedraagt 350 km/u. Niet onbelangrijk: het verbeterde motorgeluid zou al even indrukwekkend zijn als de rest van de auto. Goed nieuws is dat het verbruik en de CO2-uitstoot met twintig procent daalden tegenover het vorige model, ondanks de overvloed aan vermogen.

Tot de standaarduitrusting behoren een multimedia-systeem met een 7 inch TFT-scherm, een iPod, USB, en Bluetooth-functie, automatische airco en inklapbare, verwarmbare en elektrisch verstelbare spiegels. Op de optielijst staan zaken als elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen, een speciaal audiosysteem, een parkeerassistent en keuze uit zacht leder, geperforeerd leder of suède voor de bekleding van het stuurwiel. Tot slot is er keuze uit dertien kleuren waarvan er drie (zwart, wit en rood) mattinten zijn. En de prijs? Die ligt op circa 250.000 euro.