12-04-2011

Lomography Loves Japan‏


Nog steeds kijken we met afschuw terug op het drama vorige maand in Japan. LUXURY4MEN heeft veel ontzag voor de kracht van de Japanners. Zo ook Lomography. Voor de ramp werkten ze aan een speciale editie camera klonen gewijd aan de Gouden Week van Japan. Na de ramp besloten ze om de editie alsnog te lanceren, maar dan volledig in het kader van steunbetuiging en respect voor de Japanners.

Drie camera's, de Diana Mini JIYU (Vrijheid), de Diana F+ KIRAMEKI (Glinsterend) en de Fisheye 2 SHIAWASE (Geluk) zijn ontworpen voor de meest vreugdevolle tijd in Japan en zullen daarmee hoop terugbrengen naar het getroffen land. Als financiële steun zal Lomography 20.000 euro aan het Rode Kruis doneren om ondersteuning te bieden aan de reconstructie van het prachtige Japan. Een mooi initiatief!

Ook u kunt uw steentje bijdragen door middel van het aanschaffen van zon stijlvolle camera, waarna na aankoop een deel van het geld meegaat in die totale donatie van 20.000 euro. Wilt u nog meer doen, dan kunt u ook deel uit maken van het Lomography steun team. Het Japanse Lomography team probeert het normale leven weer op te pakken en delen daarbij hun ervaringen op de website. Ze organiseren gratis workshops getiteld "Smile Everyone" met als doel de glimlach bij de mede Lomographers terug te brengen en hopen op het beste voor iedereen in Japan. Hiernaast organiseert Lomography op hun website verschillende competities en publiceren ze tevens meer artikelen over het dagelijkse leven van hun Japanse vrienden.

Prijs Diana Mini JIYU: 99,- / $119
Prijs Diana F+ KIRAMEKI: 89,-/ $99
Prijs Fisheye 2 SHIAWASE: 79,-/ $89