26-04-2011

Property Of...De Property Of... flagshipstore vinden we aan de karakteristieke Herenstraat 2 in Amsterdam. Vorige week brachten we een bezoekje aan de mooie winkel en lieten ons inspireren. De uitstraling van de winkel gaf ons het gevoel dat we een café in New York binnenstapten. De excellente espresso en cappuccino die werd geserveerd had daar een rijkelijk aandeel in.

Naast de collectie tassen en accessoires (waaronder chique portemonnees) vinden we in de winkel ook zorgvuldig geselecteerde magazines, bijzondere schrijfwaren en horloges. Behalve in de Jordaan vinden we de collectie van Property Of… bij selected resellers in Nederland. Overigens opent het merk binnenkort ook een winkel in New York.

De naam Property Of... refereert naar de eigenaar van de tas, het te personaliseren naamplaatje is de vertaling van dit gedachtegoed. De nieuwe collectie van het label voor A/W 2011 bestaat uit een volwaardige collectie tassen en accessoires voor mannen. Kleuren die voornamelijk gebruikt worden zijn grijs, bruin en mosgroen.

Typerend voor het label naast de hoogwaardige afwerking is het materiaal gebruik, oiled waxed canvas met leren detaillering. De accessoire lijn van het label bestaat uit functionele portemonnees en kaarthouders, onder andere uitgevoerd in leer met gekleurde details en waxed denim. Nieuw zijn ook de speciale hoezen voor laptop en Ipad. Prijzen variëren van 150 tot 250 euro. Mocht u dus in Amsterdam zijn, zou u toch echt even een bezoekje moeten brengen aan deze shop.