27-04-2011

Supernaked met klassiek accent
De Yamaha FZ1 is een naked bike die door kenners gezien wordt als de standaard, de maatstaf waaraan alle andere naked bikes gemeten worden. De extreem hoogwaardige afwerking, het messcherpe rijgedrag en het brute motorblok zijn een overtuigend bewijs van de technologische voorsprong van Yamaha. Op basis van de machtige YZF-R1 kwam Yamaha met de FZ1 als echte supernaked, waarmee dit segment opeens een nieuwe aanvoerder heeft gekregen. Door de komst van de SP-versie is het ruime gamma van Yamaha Motor Nederland nu nog verder uitgebreid. De FZ1 SP combineert hypermoderne techniek met een prachtig gestileerd uiterlijk. Een ultra-complete versie met accenten die verwijzen naar de roemruchte 50-jarige geschiedenis in de motorsport, een dominantie die in 2010 door Jorge Lorenzo met de MotoGP wereldtitel werd bekroond.

Direct in het oog (en oor!) springend is de Akrapovic carbon uitlaatdemper met bijpassende R&G ophangbeugel. Van het Italiaanse topmerk Barracuda kwam een zwart stuur compleet met stuurklemmen, stijlvolle spiegels, handvatten, stuureinden en verstelbare en vouwbare rem- en koppelingshendel. Uit de zeer uitgebreide accessoirecatalogus van Yamaha kwamen een fraaie nummerplaathouder, zwarte LED knipperlichten, valblokken, tankpad en een duozadel cover.

De prijs van de extra accessoires en het exclusieve uiterlijk ligt op ongeveer € 3.300,-, maar de meerprijs van de FZ1 SP is slechts € 1.500,-. Hiermee komt de totale prijs op € 14.999,-.