28-04-2011

Thiel Audio - Thiel SCS4T

"The enjoyment of music is a uniquely rewarding and inspiring human experience." Deze uitspraak van grondlegger Jim Thiel klinkt ook na zijn overlijden nog door in alle nieuwe Thiel Audio luidsprekers.

De ontwerpers van Thiel Audio hebben de passie en de wil om elk element van hun luidsprekersystemen volledig te beheersen. Als één van de weinige luidsprekerfabrikanten produceert Thiel Audio de luidsprekerunits van begin tot eind in eigen huis. Het ontwerpteam laat zich daarbij voortdurend inspireren door de omvangrijke, zeer gedetailleerde documentatie die Jim Thiel ze naliet. Zo zullen de kennis en de inzichten van een van ’s werelds meest legendarische luidsprekerontwerpers ook in de toekomstige Thiel Audio ontwerpen blijven terugkomen.

Dit is het nieuwste ontwerp uit de fabriek in het Amerikaanse Kentucky: de Thiel SCS4T, een vloerstaande uitvoering van de Thiel SCS4. Beide luidsprekers vullen de ruimte met groot gemak, waarbij de zeer vlakke conussen en de unieke coaxiale luidsprekeropbouw bijdragen aan een bijna holografisch geluidsbeeld. Met de geïntegreerde standaard is de SCS4T eenvoudig op de ideale hoogte te plaatsen. De bijgeleverde outriggers vormen een stabiele basis voor een resonantievrije weergave. De met hoogwaardig fineer afgewerkte SCS4T is leverbaar in Black Ash, Natural Cherry en Dark Cherry. De prijs bedraagt € 2198,- per stuk.