27-04-2011

Wolgan Valley Resort & Spa in Australië


Wolgan Valley Resort & Spa is een van de twee resorts die deel uitmaakt van de Emirates Hotel & Resorts, dat onder de paraplu valt van de Emirates Group. Het is één van de meest luxe eco-resorts van Australië en tevens het eerste CO2 vrije resort ter wereld. Met de opening van Wolgan Valley & Spa in 2009 brak een nieuw tijdperk aan luxe eco-reizen in Australië aan: eersteklas hotel standaarden en hoge kwaliteit gecombineerd met een ware natuurlijke habitat voor wildlife. Het enorme natuurgebied is te voet, op de mountainbike of te paard te verkennen. Het resort is gevestigd op de grens van de Australische Blue Mountains, slechts drie uur rijden vanaf Sydney. Dit gebied wordt gezien als Werelderfgoed en staat garant voor het uniek ervaren van de wildlife, geschiedenis en culturele erfgoed van Australië. Goed om te weten: Emirates Airline vliegt dagelijks naar Sydney, met een tussenstop in Dubai.
Onlangs zijn er zeldzame witte albino kangoeroes gespot die leven op het terrein bij het resort. "Sinds de opening van het resort 18 maanden geleden, hebben we met regelmaat een volwassen albino wallaroo op het terrein zien rondlopen. Het feit dat we er nu nog twee gezien hebben, is ongelooflijk zeldzaam en spannend voor ons en onze gasten." aldus Joost Heymeijer, de Nederlandse General Manager van het Wolgan Valley Resort & Spa. Een wallaroo is qua grootte tussen een kangaroe en Australische kangaroe in te delen.

Heymeijer vervolgt: "Wolgan Valley Resort & Spa heeft haar credits verdiend als een resort dat in de basis een reservaat is, doordat het volledig is geïntegreerd in haar omgeving en het milieu. Het resort ondersteunt uiteenlopende projecten op het gebied van natuurbehoud en zet zich actief in voor de bescherming van bedreigde diersoorten."