16-05-2011

Amsterdam’s nieuwste luxury boutique hotel
Na een renovatie van bijna drie jaar opent luxury boutique hotel Canal House haar deuren aan de Keizersgracht 148 in Amsterdam. Een combinatie van luxe, design en high quality service naar internationale standaard maken van Canal House een nieuwe aanwinst voor de stad. Naast de unieke luxe kamers biedt het restaurant The Great Room een verrassende seizoensgebonden kaart van culinaire klassiekers.

Het design van het hotel is modern, glamorous en comfortabel en geheel in stijl van een grachtenpand uit de 21e eeuw. Bron van inspiratie voor het 23 kamers tellende hotel: het lichte en donkere kleurenpalet van traditionele Hollandse schilderijen. De keuze voor stoffen als zijde en fluweel en traditionele porseleinen waskommen en tafels zijn een directe verwijzing naar het Nederlandse culturele erfgoed. Vele authentieke elementen, waaronder de 17e eeuwse houten balken, plafondornamenten en de statige openhaarden, zijn bewaard gebleven in de drie aan elkaar grenzende panden. Grappig detail zijn de 'Jordanese' kitsch accessoires. Een knipoog naar het design interieur van de hand van Concrete Architects.

Er zijn vijf verschillende kamercategorieën: Good, Better, Great, Exceptional en Best. De kamers variëren namelijk in grootte en uitzicht, maar zijn allemaal voorzien van dezelfde moderne voorzieningen en aan elk detail is gedacht. Door gebruik van de laatste technologieën zoals LCD schermen, Bose iPod docking stations, Wi-Fi en een uitgebreide Blu-Ray en DVD bibliotheek, bent u verzekerd van een fijn en ontspannen verblijf. Prijzen variëren van 240 tot 700 euro per nacht per kamer.