10-05-2011

Diptyque presenteert 34 boulevard Saint Germain

Het succesverhaal van Diptyque is ontstaan op een bijzondere plek; de boetiek aan boulevard Saint Germain 34 in Parijs, waar tevens productontwikkeling plaatsvond. Voor het merk niet zomaar een adres, maar een pand met een ziel, waar de wortels liggen van een bijzondere collectie rond ware geur avonturen.

Om 50 jaar creatie te eren heeft de huidige Diptyque directie besloten het bijzondere adres een signatuur-collectie te geven; de belichaming van het merk. Een unieke geur, voor lichaam en huis, met de enige geschikte naam: 34 boulevard Saint Germain. Het doel? De geur van de allereerste Diptyque boetiek met haar zeldzame en kostbare elementen te vangen en zo iedereen all over the world deel te laten uitmaken van deze speciale plek en haar geschiedenis.

Maar hoe vang je de geur van een winkel en krijg je deze in een flacon? Geur wetenschapper Roman Kaiser (sinds 1975 specialist op gebied van headspace technology) durfde deze uitdaging aan te gaan; het begin van een lange avontuurlijke reis. Een enorme klus, niet alleen alle geuronderdelen te herkennen en benoemen, maar ook te bepalen welke de grootste rol spelen. Uiteindelijk heeft Roman Kaiser vier aroma 'blokken' gedefinieerd:

1. groene noten - vochtig mos, verkruimeld zwarte bessenblad, vijgenblad
2. specerijen - zoals die van de markten in Damascus
3. verse bloemen - uit romantische Engelse tuinen
4. rijk, exotisch hout en melkachtige, troostende balsems.

















Bij de Home collectie onthullen de ingrediënten zich in rap tempo: eerst fris, dan groen en tenslotte kruidig. De eau de toilette heeft een chypre ruggengraat. De basisnoten van hout en balsem geven comfort en creëren verslaving.

Prijzen
Body: Eau de toilette in 50 ml: € 82,-, 100 ml: € 105,-; Zeep 250 gr: € 28,-.
Home: Kaars 220 gr.: € 60,-; Room spray 100 ml: € 45,-; Scented Oval: € 45,-.

34 boulevard Saint Germain is exclusief verkrijgbaar bij de zeven Skins vestigingen, via de website van Skins en bij Parfumerie Celeste.