21-05-2011

Feestelijke opening Zerba Italia brand storeAfgelopen donderdag waren we te vinden bij de feestelijke opening van de nieuwe brand store van Zerba Italia op de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Naast de al bestaande winkels op A-locaties in Den Haag, Rotterdam en Antwerpen volgde nu de Nederlandse hoofdstad.

Norma de Robles, designer en eigenaresse van Zerba Italia: "Ik wilde altijd al een winkel openen op de P.C. Hooftstraat. Het toevoegen van een vleugje glamour en Italiaanse stijl aan Nederland, en in het bijzonder nu aan Amsterdam, is mijn grote passie."

De dames en heren collectie van Zerba Italia bestaat uit chique, elegante en glamourous schoenen, tassen en kleding naar Italiaans design. Om het ultieme luxe gevoel te geven zijn er exclusieve materialen gebruikt die je tegenkomt bij de meer exclusieve huizen, zoals struisvogelleer, pythonleer, palingleer, haaienleer en swarovskistenen. Meerdere onderdelen uit de collectie zijn perfect met elkaar te combineren. Zerba ontwerpen zijn fashionable en tegelijk ook kwalitatief, er is veel zorg besteedt aan decoratie en afwerking. Zerba Italia heeft haar eigen productie, volgens zeer hoge standaarden, in Italië waar de items met de hand gemaakt worden.

Zerba Italia is opgericht in 2007 door de destijds 21-jarige Norma de Robles. De Robles had altijd al een scherpe visie op schoenen, tassen en kleding in het hogere segment en miste dit in het huidige, Nederlandse, aanbod. Ze besloot haar lijn zelf te ontwerpen, handgemaakt te laten produceren in Noord- en Midden Italië, bij de producenten van grote merken zoals Gucci, Pollini, Louis Vuitton en andere high end merken. Het idee voor het merk Zerba ontstond toen De Robles in het Italiaanse dorpje Zerba verbleef en gecharmeerd raakte van de Italiaanse stijl. Dat het een goede visie was haar collectie te laten inspireren door Italië gecombineerd met haar vakkundige hand, blijkt; De Robles opende vandaag haar vierde Zerba winkel. Onder haar klanten mag zij onder andere veel bekende Nederlanders en Haagse politici rekenen.