06-05-2011

Graham’s 20 Years Old Tawny Port

Graham’s is één van de grote merken in port en behoort kwalitatief tot de absolute top. De 20 Years Old Tawny van Graham's is een regelrechte treffer. Voor het maken ervan werden diverse oudere jaren van de beste tawny port geblend, oftewel samengevoegd. Dit is niet iets voor beginnelingen, maar alleen weggelegd voor een uiterst bekwame blender met jarenlange ervaring. Door langdurig lageren op eikenhout verandert de kleur van diep donkerrood naar roodbruin/oranje.

De 20 jaar oude tawny heeft een zacht karakter met hints van noten, gedroogd fruit en honing. Een rijke port die nog lang blijft hangen. We kunnen hem licht gekoeld of op kamertemperatuur serveren. De prijs van de Graham’s 20 Years Old Tawny Port ligt op circa € 35,95.

'20 Years Old Tawny' Moments
* Combineer en experimenteer met Brie de Meaux, crème brulée, noten- en amandeltaarten, maar ook met echt ambachtelijk vanille-ijs en… sigaren!
* Nip, starend naar het vuur in de open haard, van een Graham’s 20 Years Old Tawny en droom heerlijk weg.
* Restaurant Da Vinci met twee Michelinsterren bedacht de combinatie van een ballotine van ganzenlever met gekonfijte eend, ganzenleverijs, hierbij geserveerd een Portsiroop en meringue gemaakt van Graham’s 20 Years Old Tawny Port. Begeleid door briochebrood gevuld met Valrhona Alpaco 66% en een glaasje van de port... uiteraard.