16-05-2011

Hans Withoos exposeert met 'Nocturnal Delight'

Nocturnal Delight’ toont een nieuwe serie foto’s van de Nederlandse mode- en reclamefotograaf Hans Withoos. De foto’s weerspiegelen zijn fantasie gecombineerd met de dagelijkse werkelijkheid, de glitter en glamour van de happy few, vol erotiek en spanning.

De foto’s zijn gemaakt in de nacht of rond zonsop- en ondergang in steden als Amsterdam, Antwerpen, Marrakesh, New York, Parijs, Rotterdam en Venetië. Iedere foto vertelt een verhaal, een gedachte van mister Withoos. Er zijn altijd veel details van de nachtelijke locaties te zien. Hierdoor voelt de kijker zich een voyeur bij een spannende, veelal erotisch beladen gebeurtenis, die de kijker overigens veel ruimte laat voor eigen interpretatie.

Voor ‘Nocturnal Delight’ liet Hans Withoos zich inspireren door de zeven hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht, wellust, nijd, gulzigheid, wraak en luiheid. Als fotograaf legt hij graag mooie, markante mensen op een verrassende, onconventionele wijze vast. Met zijn foto’s wil hij provoceren, vragen stellen en mensen aan het denken zetten. De serie ‘Nocturnal Delight’ omvat 60 foto’s waarvan in eigen beheer ook een boek is uitgegeven.

'Nocturnal Delight’ is van 18 juni tot en met 30 juli te zien in de fotogalerie van Eduard Planting in Amsterdam. In juli is de expositie onderdeel van het Downtown programma van de Amsterdam International Fashion Week.

Galerie Eduard Planting Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam
Geopend van woensdag tot zaterdag van 13.00 - 18.00 uur en op afspraak.