30-05-2011

IWC & Santoni

Het Zwitserse horlogehuis IWC Schaffhausen heeft zijn nieuwe collectie Portofino-horloges gepresenteerd. De collectie bestaat uit drie modellen: de Portofino Automatic, de Portofino Chronograph en de Portofino Hand-Wound Eight Days. Bijzonder vinden wij de samenwerking met de bekende Italiaanse schoenmaker Santoni.

Portofino Automatic
Uren, minuten, seconden en een discrete datumweergave worden aangedreven door het automatisch mechanische uurwerk. Dit horloge heeft een 40 mm brede kast en doet denken aan de klassieke IWC horloges uit de jaren '60. Het model in roodgoud met een verzilverde wijzerplaat straalt dezelfde ingetogen luxe uit. De watch is ook verkrijgbaar in staal met een verzilverde of zwarte wijzerplaat; met een zwart alligator leren band of een verfijnde stalen 'Milanese' band. Vanaf € 3.500,-.

Portofino Chronograph
Dit horloge heeft rondere contouren, vloeiende bandaanzetten en afgeronde chronograafdrukkers. Enkele subtiele details herinneren aan de cockpit van klassieke Italiaanse sportauto’s. Het model heeft een stalen kast van 42 mm, een stopwatch en is voorzien van een automatisch uurwerk met een gangreserve van 44 uur. De sportieve watch heeft een zwarte of verzilverde wijzerplaat; met een donkerbruine of zwart alligator leren band. Daarnaast is ook dit model leverbaar met een verfijnde stalen 'Milanese' band. Vanaf € 4.600,-.

Portofino Hand-Wound Eight Days
Het vlaggenschip van de vernieuwde Portofino collectie van IWC is de Hand-Wound Eight Days met een kast van 45 mm en een prachtig uitgebalanceerde wijzerplaat. Door een gangreserve van 8 dagen heeft het horloge een ongelooflijk uithoudingsvermogen. Het geheel nieuwe en geavanceerde IWC kaliber 59210 heeft een diameter van 37,8 mm. Het roodgouden model heeft een schitterende, leisteenkleurige wijzerplaat en de stalen uitvoering een klassieke zwarte of verzilverde wijzerplaat. De handgemaakte alligator leren band van Santoni is een stijlvol bijpassend element. Prijs: € 8.400,- (staal) en € 15.600,- (roodgoud).

De lederen horlogebanden onderstrepen de verfijnde Italiaanse touch die de gehele Portofino collectie kenmerkt. Santoni maakt gebruik van een complex procédé om de horlogebanden, net als hun elegante herenschoenen, middels ambachtelijk handwerk een gedragen vintage uitstraling te geven.