23-05-2011

Piper Heidsieck x Jean-Paul Gaultier ‘Cuvée Brut’Sinds zijn oprichting trekt Piper-Heidsieck de meest stoutmoedige en dynamische zielen aan, mensen die vorm gegeven hebben aan hun tijdperk en er, door de decennia en over de grenzen heen, hun bijzondere en universele stempel op gedrukt hebben. Een unieke visie op champagne, een perpetuum mobile, verheerlijkt door namen als Jean-Paul Gaultier, Viktor & Rolf en Christian Louboutin.

In 1999 ontwierp Jean Paul Gaultier voor Piper-Heidsieck een champagnefles met een rood korset. Dit was het begin van een bijzonder gewaagd avontuur. Het was immers voor de eerste keer dat een champagnehuis een modeontwerper vroeg om een fles te 'kleden'. Het lag dus voor de hand dat Piper-Heidsieck dit jaar opnieuw zou kiezen voor Jean Paul Gaultier voor de aankleding van zijn Cuvée Brut. Een verjaardagsevenement en een weerzien tussen twee huizen die verenigd worden door een diepe verstandhouding. Meer nog, 2011 illustreert de pioniersdurf van Piper-Heidsieck, dat trouw blijft aan zijn voornemen om zich creatief te profileren.

Jean-Paul Gaultier: "Deze keer heb ik gaas en latex gebruikt, twee materialen die regelmatig terugkomen in mijn werk en die mij steeds inspireren. Huid gehuld in zwart gaas. Dat is de verleidelijke kant van Parijse vrouwen, dat is het Parijs van kwajongens, het Parijs van de cancan ... Het rode masker op de fles voegt mysterie en passie toe en leidt ons binnen in een wereld van champagne."

De Piper Heidsieck x Jean-Paul Gaultier Cuvée Brut is een dynamische champagne met een lichte fruittoets. De fles is als de kokerjurk van een ster, de reeënogen van Hollywood, de handschoen van een heldin. Beschikbaar vanaf juni bij de betere wijnhandels en in een aantal exclusieve clubs, samen met een zwart gelakt kelkglas en een ijsemmer overtrokken met ondeugende transparante netkousen.