08-06-2011

Alpina Startimer Pilot Collection‏
Het Zwitserse horlogemerk Alpina, eigendom van de Nederlandse familie Stas, introduceerde onlangs zijn nieuwe collectie horloges, geïnspireerd op het luchtvaartverleden van het merk.

De Alpina Startimer Pilot Collection bestaat uit vier modellen, allen met een kastdiameter van 44 millimeter. Om te beginnen met de Startimer Automatic, een driewijzer horloge met datum via een automatisch uurwerk, kaliber AL-525 (v.a. € 930,-). Het tweede model is de Startimer Pilot Manufacture, met het automatische kaliber AL-710 uurwerk, dat geheel is ontwikkeld en gemaakt door Alpina zelf. Dit horloge heeft een datumaanduiding bij 6 uur via een wijzer (v.a. € 1.795,-). Ook manufactuur is het kaliber AL-950 uurwerk dat in de Startimer Pilot Manufacture Regulator zit, waarin het esthetische van een historisch pilotenhorloge wordt gecombineerd met een moderne lay-out van Alpina’s bekende regulatoren (v.a. € 1.910,-). Last but not least wordt de collectie gecompleteerd door een prachtig uitgebalanceerde chronograaf, met het automatische kaliber AL-860 uurwerk, de Alpina Startimer Chronograph (v.a. € 2.215,-).

De horloges zijn allemaal gelimiteerd tot 8.888 stuks en komen, dankzij een samenwerkingsverband met vliegtuigbouwer Cessna en VIP chartermaatschappij PrivatAir, in een luxe doos met een Cessna Citation Mustang schaalmodel in PrivatAir-kleurstelling. Verkooppunten kunt u vinden op de website van importeur Paul Simons.