15-06-2011

Bowers & Wilkins - PM1
Een nieuwe luidspreker op statief die qua design, geluidskwaliteit en functionaliteit de perfectie benadert. Voila, de PM1 van Bowers & Wilkins

De elegante, compacte PM1 luidspreker behuist talloze technologische innovaties, waaronder het nieuwe Carbon Braced tweeter-ontwerp. De Carbon Braced Tweeter tilt de toch al zeer hoge weergavekwaliteit van het Bowers & Wilkins aluminium membraan naar een nog hoger niveau, merkbaar bij ieder muziekgenre. Bovendien zorgt het nieuwe surround materiaal ervoor dat we nog beter in staat zijn de positie van de diverse stemmen en instrumenten te lokaliseren.

Het opvallende front- en toppaneel van de PM1 zijn belangrijke factoren voor zijn voorbeeldige geluidsweergave. De vormen zijn afgeleid van de 'koppen', zoals die gebruikt worden bij de Diamond 800 en 802 luidsprekers en bestaan uit een mineraalhoudend hars dat in een vloeibare vorm gegoten is. Dit alles om een hoge massa en een stijve structuur te creëren, wat een zelden gehoorde geluidskwaliteit met zich meebrengt. De PM1 luidspreker kost: € 1.250,-. Het PM1 statief kost: € 250,-.