17-06-2011

Eden Amsterdam Manor HotelSinds afgelopen weekend is het mogelijk om in het gloednieuwe Eden Amsterdam Manor Hotel te overnachten. De eerste gasten werden vrijdag persoonlijk ontvangen door General Manager Jan Willem ’t Hooft. Na een anderhalf jaar durende verbouwing en intensieve renovatie opende het viersterren hotel vrijdag haar deuren aan de Linnaeusstraat in Amsterdam. Tien weken na de oplevering is het monumentale pand nu voorzien van luxe interieur met een Amsterdams tintje.

In het Eden Amsterdam Manor Hotel staat de beleving van de stad centraal. Het indrukwekkende pand, dat voorheen dienst deed als Burgerziekenhuis en later als Stadsdeelkantoor, is onderdeel van Amsterdamse historie. Deze geschiedenis is op speelse wijze in het interieur doorvertaald. Voor een unieke beleving is het Eden Amsterdam Manor Hotel diverse samenwerkingen aangegaan met écht Amsterdamse partners. Zo zijn een aantal minibars gevuld met Amsterdams bier van Brouwerij ’t IJ en krijgen hotelgasten gratis toegang tot Het Tassenmuseum.

Het prachtige hotel is gelegen in de Oosterparkbuurt op loopafstand van Artis en het Tropenmuseum in Amsterdam. De buurt heeft naast deze attracties steeds meer te bieden op het gebied van eten & drinken, shoppen en uitgaan. Enoteca, de Italiaanse trattoria gelegen bij het hotel, vormt hierop een mooie aanvulling. Het grote terras aan de voorzijde, de pure Italiaanse gerechten en een goed glas wijn verzekeren van een ontspannen zomeravond.